201 comentarii la “Viaţa (de medic) în Anglia

 1. Buna ziua,
  Multumim pt informatiile publicate si pt rabdarea cu care le repetati „neatentilor”.
  Keep up the good work !!! :)
  Multumim inca o data!

 2. Salutare, tuturor !
  Sunt pe cale de a lua decizia plecarii in Anglia. Rezident fiind si nevrand sa renunt la ideea de a deveni neurolog (momentan sunt in primul an de rezi), lansez o intrebare. Dupa o perioada petrecuta ca RMO in sistemul privat (asadar dupa ce am obtinut work permitul) pot aplica pentru Foundation Year 1 (da, stiu, asta inseamna sa iau totul de la 0, insa e un sacrificiu asumat)? P.S. 1) M-am documentat temeinic pe tema aplicarii la FY1 ca cetatean al UE si am ajuns la un „dead-end” deoarece romanii si bulgarii nu pot obtine work permit pentru a fi eligibili a se inscrie in Foundation Programme . P.S. 2) Se poate profesa ca locum avand provisional registration la GMC (daca am full registration nu mai sunt eligibil a ma inscrie la FP). MULTUMESC anticipat pentru raspuns Dr. Paracelsus ! 😛

 3. Din câte ştiu, nu poţi lucra propriu-zis pe niciun post nesupravegheat decât cu full registration. Ca locum eşti „în producţie”, pe barba ta, trebuie să ai full registration. Poţi încerca HSMP pentru dreptul de muncă şi să te înscrii apoi la FY.
  Probabil cea ma bună variantă rămâne continuarea rezidenţiatului în România, cu pauze de lucru în Anglia. N-are rost să te grăbeşti să ajungi specialist cât mai repede în România. Nu te aşteaptă decât goana după posturi şi un salariu mic. Dacă o iei încet, pe când termini se mai schimbă treaba şi în România, ai şi bani puşi deoparte, îţi şi echivalezi specialitatea în UK, după care faci ce vrei.

 4. sunt medic specialist medicina de familie , doresc sa lucrez in anglia ca si medic de familie , pot face lucrul asta ?si daca da cum ? multumesc

 5. Buna, ai descris clar gradele si posibilitatile unui medic. Putin ajutor si pentru asistente medicale se poate? Imi doresc sa plec in Marea Britanie si caut sa gasesc ceva direct fara intermediari dar imi prind urechile cand vad cate tipuri de nurse exista. Eu abia am terminat postliceala sanitara de un an si nu am experienta. La ce sa aplic? In care categorie ma incadrez? La fel te-as ruga daca poti sa explici si ce examene mai imi sunt necesare pt a ajunge cel mai sus in domeniu dupa regulile lor. Multumesc frumos.

 6. Din păcate nu te pot ajuta, pentru că pur şi simplu n-am idee. Şi situaţia din România o cunosc vag, în ce priveşte calificarea asistentelor.
  Te pot încuraja să încerci însă, pentru că există extrem de multe asistente străine în UK, am cunoscut inclusiv două românce în spital privat.
  Activitatea e mai mult chiar de nursing propriu-zis, adică nu iei sânge, nu pui canule venoase, de regulă, decât dacă ai cursuri speciale. Te ocupi de pacient şi aparţinători, administrezi medicamente, scrii în fişă (până nu mai poţi).
  Condiţiile sunt, ca şi în cazul medicilor, incomparabile cu România, inclusiv sub aspect financiar.
  E greu fără intermediar, caută o agenţie bună, pe cât posibil britanică şi fereşte-te de dat mulţi bani înainte.
  Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile