201 comentarii la “Viaţa (de medic) în Anglia

 1. Depinde:

  „if positive for HBsAg, be tested for hepatitis B e-markers. If they are e-antigen (HBeAg) positive, they should not be allowed to perform EPPs. If they are HBeAg negative, they should have their hepatitis B viral load (HBV DNA) tested. If the HBV DNA is greater than 10^3 genome equivalents/ml, they should not be allowed to perform EPPs.”

  Sub 10^3 ge/ml nu sunt restricții, dar se re-testează anual, sub antivirale.

  De aici, pagina 19.

  EPP = Exposure-prone procedure, e.g. intervenții chirurgicale

  După cum vezi e destul de complicat și probabil că atâta timp cât au alte variante, angajatorii vor evita aceste complicații. Nu direct, că nu te pot discrimina pe caz de boală, dar sunt sigur că o vor face prin mijloace perfect acceptabile, mai ales că nu ești în sistem și nu au la acest moment nicio obligație față de tine.

  Nu vreau să fiu deplasat, dar sugerez că ar fi prudent fie să iei măsurile de mai sus, indiferent unde practici, UK sau România, fie să iei în considerare o re-specializare. Dacă n-ai garanția siguranței pacientului, se încalcă primum non nocere, chiar dacă involuntar.

  Succes!

 2. Bună,

  Ce înseamnă ”staff grade”? Ce corespondent ar avea (dacă ar avea) în română? Într-o operație, ”the locum staff grade” cere ajutorul unui ”locum consultant” când apar complicații. Am înțeles că ”locum” înseamnă suplinitor, iar ”consultant” este medicul primar. Ce este ”staff grade”?

  Mulțumesc.

  1. „Staff grade” înseamnă în afara sistemului de training și este sub consultant în mod mai mult formal. Un staff grade (associate specialist ca să vorbim de echivalentul relativ al consultantului) poate avea aceleași competențe ca și un cosultant, dar nu poate avea aceeași sferă de activitate și responsabilitate, consultantul fiind rangul suprem. Poți avea un associate specialist ultra-experimentat, lucrând sub un concultant tânăr. Ca și staff grade ai diverse restricții, de exemplu nu poți lucra în privat. Sau n-ai atribuții didactice (ceea ce poate fi un avantaj, de fapt). Salariul e ceva mai mic.

   Deci „staff grade” se referă la poziția vis-a-vis la sistemul de training, nu atât la gradul profesional, dar este associate specialist (echivalentul consultantului) este considerat sub acesta.

   „Locum” se referă strict la caracterul temporar, de înlocuitor, al muncii, se aplică la orice nivel, de la FY1 la associate specialist sau consultant.

 3. Buna ziua!

  Desi suntem déjà in 2014, eu acum te citesc si vreau sa te intreb: ai reusit?
  Si eu am…52 de ani si sunt ingrozita de…tot dar n as vrea, vorba lui Pracelsus, sa renunt inainte de a incepe.
  Daca voi primi un raspuns la aceasta interventie, care sa-mi dea de inteles ca esti dispusa sa -mi spui cum a fost,iti multumesc mult si voi reveni cu intrebari mai concrete, in asa fel incat sa nu-ti consum timpul pretios .
  Multumesc,Paracelsus , ca petreci timp ajutandu-ti colegii romani!

 4. De la angajator trebuie referinta ,este un formular atasat care trebuie completat de angajator.Mai probabil va trebui tradus in romana,(la noi angajatorii nu prea stiu engleza) si apoi din nou tradusa in engleza.
  Initiala este deobicei initiala tatalui,apare deobicei pe diplomele noastre,trebuie explicat ca este uzual folosit la noi si este pe a diferentia persoanele cu acelasi nume.

 5. Multumesc pentru articolul acesta. A fost punctul de pornire in search-ul meu de informatii despre Anglia si m-a ajutat enorm

 6. Buna ziua,sunt medic specialist medicina de laborator.Cum as putea sa lucrez in UK si care sunt pasii?Mentionez ca am toate actele posibile din Romania traduse,legalizate si apostilate.Momentan sunt la sora mea care locuieste in Anglia.Multumesc anticipat!

 7. am 60 de ani si sunt chirurg primar de chirurgie generala; n-am lucrat niciodata in UK dar as incerca doar pentru dorul de chirurgie; am licenta de practica, ce ma sfatuiti ?

 8. Buna.
  Ce firma de recrutari imi recomandati.Sunt specialist ortodont.Sunt inscrisa in GDC.
  Acum imi caut de lucru.Nu imi este familiar sistemul din UK,dar voi invata.

 9. Buna! Sunt medic specialist pe Medicina Interna de ~ 4 ani. As vrea sa aplic pentru Anglia. Pe ce pozitie crezi ca ar trebui sa aplic? Pot alege eu in RMO si specialty doctor? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile