201 comentarii la “Viaţa (de medic) în Anglia

 1. Buna,
  As dori sa stiu ce inseamna postul de Clinical Fellow ? ( pe ce treapta a carierei medicale se situeaza ? ce responsabilitati presupune acest post ?) Ce oportunitati ofera acest post? De asemenea, as vrea sa stiu care este nivelul de salarizare corespunzator acestui post?
  Multumesc!

 2. Multumesc!
  vroiam sa stiu exact pentru ca am oferte atat pentru pozitia de Middle Grade cat si pentru cea de Clinical Fellow.Cred ca pentru un medic specialist de la noi ar fi mai potrivita pozitia de Middle Grade.Din cate inteleg ,pentru pozitia de Clinical Fellow ar merge de optat doar in situatia in care se doreste o cariera in cercetare (alt motiv nu vad).Toate cele bune!

 3. @go :dupa cum mi-a explicat si mie Paracelsus(vezi mai sus),Middle Grade inseamna de la ST3 in sus,adica Specialist Registrar. Nu mi-au cerut alte competente decat certificatul de specialist,bineinteles insotit de certificatul de conformitate de la M.S.

 4. Buna. Postez si eu cu cateva nelamururi, vad ca lumea vine la tine ca la un profet :-). De nici o luna m-am hotarat sa plec in anglia, cutitul a sapat pana a ajuns la os. Sunt medic specialist pe obstetrica , de putin timp in aceasta „inlata calificare”, si cam dezorientata in legatura cu sistemul englez acte si tot, mi-am notat ce acte imi trebuie, am tot aplicat pe la firme care ma tot suna, eu sunt in asteptarea GMC-ului,pana una alta stau agatata in actele din romania care se misca precum melcul si nu o sa incep sa mai critic sistemul ca-s deja satula si de critici. Nelamurirea mea e: cei care ma suna ma tot intreaba de pozitia pe care vreau sa o ocup, eu nu inteleg gradele medicale in anglia ( am ametit de atatea prescurtari si googalit la ele) si ar fi un real ajutor daca mi le-ai sintetiza si mie un pic, si ca specialist pe obstetrica cam in ce caliatate as putea eu sa ma angajez, eu nu stiu decat de consultant dar la fel de bine stiu ca e nevoie de o oarecare experienta in UK plus ca nu ma simt in stare profesional, dupa un rezidentiat mirific in frumoasa Romanie . orice ajutor sa ies din ceata in care ma aflu e bine venit. Multumesc frumos

 5. Mire si eu fac acelasi lucru de ceva timp incercand sa inteleg cum se intra pe piata de munca in uk , din cate am vazut trebuie sa iti dai PLAB – urile pt a te inscrie la GMC. Ai PLAB-urile date?

 6. @mire: n-am momentan timp de sinteze, dar îţi recomand, mai ales pe o specialitate riscantă precum ob/gyn să nu începi mai sus de SHO (senior house officer). Nu accepta, pentru început, posturi de registrar (SpR, StR), să nu mai vorbim de consultant. Registrarii au responsabilitate imensă şi li se cere să facă practic foarte mult, spre deosebire de România, unde poţi fi rezident anul 5-6 şi tot nu eşti lăsat să operezi. Plus, lucrurile se fac diferit în Anglia, vei vedea.

  Începe ca SHO.

 7. @mire: Şi mă bucur că ai o perspectivă realistă asupra capacităţii profesionale şi a training-ului pe care l-ai primit. „Safety first” zic englezii, iar una dintre trăsăturile capitale ale medicului trebuie să fie cunoaşterea perfectă a limitelor de competenţă – nu e nicio ruşine să zici „nu ştiu, n-am mai făcut, nu sunt sigur, aş vrea să mă asiste cineva”, în schimb e extrem de periculos să te arunci cu capul înainte într-un teritoriu profesional pe care nu-l cunoşti suficient şi să comiţi vreo tâmpenie monumentală – pentru asta nu prea există pardon, pentu că puteai să-ţi declini competenţa şi să ceri ajutor.

 8. sunt medic specialist medicina de laborator , am vazut ca in uk laboratorul este impartit altfel , nu ca la noi ,crezi ca pot gasi ceva fara sa dau PLAB-urile , sincer as incepe si ca nurse dar sa fie in laborator , am inteles bine ca pt a te inscrie la GMC trebuie sa ai PLAB-urile luate, ce sanse sunt pt MLSO ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile