Ora închiderii

A venit și momentul acesta, pentru că nimic nu e fără de sfârșit. După 9 ani, netarhia.ro își va lua rămas bun de la online și va trece în semi-ființa arhivei veșnice, începând cu data fatidică de 14.05.2018.

Mulțumim tuturor colaboratorilor pentru conținutul cu care au contribuit și tuturor vizitatorilor pentru că l-au citit.

Vă rugăm ca până la data menționată să luați toate măsurile necesare pentru a salva conținutul care vă interesează.

Contactați-ne pentru orice probleme sau nelămuriri.

Coursera pe mobil

CourseraPlatforma de e-learning Coursera nu mai are nevoie de nicio introducere. Sper!

Dar avem o veste bună: acum cursurile pot fi urmărite și pe mobil, cu noua aplicație Coursera. Varianta pentru iPhone este de asemenea disponibilă.

Chiar dacă ești adesea forțat să navighezi pe telefonul mobil, acum nu mai ai nicio scuză să nu studiezi. În special înainte de a-ți da cu părerea.â

Cursuri fericite!

Publicare pe Netarhia – precizări

Ca urmare a abolirii pe termen nedefinit a posibilității de a adăuga articole de către utilizatorii noi, anunțată aici, am primit câteva solicitări de a permite publicarea anumitor autori. Nu ne dorim nimic mai mult nici noi, decât articole unice și de calitate, în care permitem reclamă. Solicitanții respectivi ne întreabă, în mare, ce trebuie să facă pentru a putea publica din nou.

Este (și a fost) mereu foarte, foarte simplu: citiți cu atenție și aplicați Ghidul Autorului!

Citește tot

Netarhia se restrânge

Ca urmare a incapacității majorității utilizatorilor noi de a citi, înțelege și respecta Termenii și Condițiile pentru publicare pe Netarhia, posibilitatea de a scrie și publica articole de către orice utilizator nou înregistrat a fost abolită.

Munca editorială de selecție, ștergere și banare a autorilor care nu știu sau nu pot citi o pagină de reguli, a devenit mult prea multă și plictisitoare. Mai ales în contextul în care articolele scrise de autorii noi, chiar și cele care se supun Termenilor și Condițiilor sunt aproape în totalitate lipsite de orice valoare intrinsecă din punctul de vedere al vizitatorilor, după cum o arată log-urile noastre, fiind în marea lor majoritate advertoriale extrem de transparente, respectiv SEO. Absolut niciun articol înafara celor scrise de editorialiști nu se află în Top 100 cele mai vizitate pagini pe Netarhia.

Citește tot

Dynamic Range și Loudness Wars

Dynamic Range (Intervalul Dinamic)

Puțin cunoscut publicului meloman, dynamic range (intervalul dinamic) este un parametru de importanță extremă atât în producția, cât și în audiția muzicală.

Noțiunea nu este deloc dificilă și poate fi înțeleasă de către oricine, nu doar de către inginerii de sunet: intervalul dinamic reprezintă diferența de volum (în decibeli, dB) între cele mai „tăcute” și cele mai „gălăgioase” segmente ale materialului audio (piesei, melodiei). Reducerea acestui interval dă senzația că întreaga piesă sună mai tare, datorită creșterii volumului părților mai tăcute, deși volumul maxim rămâne același.

Citește tot