Yahoo! oferă POP3/IMAP gratuit

Yahoo Mail

Altfel spus, conturile gratuite de email de pe Yahoo! pot fi acum accesate folosind programe client, de tip Microsoft™ Outlook® sau Mozilla Thunderbird.

Am urât multă vreme Yahoo! Mail, dar l-am folosit prea mult timp ca să-mi mut toate daraverile pe Gmail. Dar, în ciuda previziunilor sumbre din ultimii ani, serviciul de mail al Yahoo! pare să-și fi băgat mințile în cap, fapt ferm consfințit de oferirea gratuită a facilităților POP3/IMAP (au existat și până acum, pentru conturile plătite).

Pentru mulți utilizatori, mai ales cei care au o singură adresă de email, pe care o verifică rar, această facilitate poate să nu însemne nimic. Pentru cei care administrează 15+ adrese de email folosirea unui program client de email este inevitabilă, dacă nu vrei să te îmbolnăvești de nervi.

Un program client de email permite salvarea parolelor diverselor conturi, cu verificarea automată a mesajelor noi, la intervale prestabilite, și arhivarea întregii „colecții” de mesaje, astfel încât se poate căuta simultan, chiar și fără conexiune la internet, în toate căsuțele de email și în toate mesajele primite vreodată (începând cu anii ’90, dacă aveți mesaje atât de vechi). După configurare, la prima solicitare a mesajelor de pe serverele Yahoo!, cel mai probabil veți descărca vreo câteva mii.

Iată datele de configurare ale clienților de email, pentru a putea folosi serverele Yahoo! Mail.

Vă încurajez să folosiți posibilitatea nouă de a folosi POP3/IMAP cu Yahoo! Mail (și alte servicii care permit, e.g. Gmail), chiar și pentru pentru singură adresă de email, pe calculatorul privat. Scutește multă bătaie de cap.

Fii primul care evaluează articolul:

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile