Ze List. O reflecţie.

Ze List e un fel de agregator de articole de pe blogurile româneşti / top bloguri. E un proiect cu componentă tehnică înaltă, din care motiv m-am simţit înclinat spre a-l urmări (şi folosi) în evoluţie. Acuma, când nu mai am aproape niciun site românesc în lista reader-ului RSS, pentru că le-am stârpit în numele igienei, folosesc Ze List (de a cărui componentă tehnică m-am plictisit între timp, pentru că pare a fi un parser dedicat exclusiv  platformelor WordPress şi Blogspot, nu motorul generic pe care l-am sperat) pentru o tură rapidă printre subiectele populare din web-ul domestic.

Mă doare fix sub coadă de topuri, cine e primul, care are mai multe comentarii etc.. Mă bag pe Das List pentru sinopsă. În seara asta tocmai am depăşit pragul de toleranţă la caduc. Internetul românesc s-a dus pe pix complet şi fundamental, scrierile expuse pe prima pagină a Ze List sunt, constant, imbecilităţi triviale de o banalitate sinistră. Prin urmare, deduc:

a) da, spaţiul online românesc e complet deşertificat, fapt reflectat în Ze List sau

b) nu, există chestiuni de mare calitate pe netul românesc, dar Ze List nu ştie de ele sau

c) există chestiuni de mare calitate pe netul românesc, Ze List ştie despre ele, însă pârâtele chestiuni n-au nicio şansă de prima pagină în faţa imbecilităţilor triviale de o banalitate sinistră.

Pe scurt, deşi o idee bunicică, Ze List nu-mi mai este de nicio folosinţă. La partea de top nu m-am uitat niciodată, la partea de „ze bestest” renunţ, că n-am ce vedea. S-au rafinat câteva tipare în lista aia, care reapar regulat la fiecare update, indiferent de blogoforul care le emite. Câteva tipare insipide şi net lipsite de interes:

1. Articol scris de profesionistul media (sau HR sau PR sau MM [Morţii Mă-sii, n.t.]): anunţ, curs, conferinţă, eveniment, în general o labă tristă şi neproductivă. Sau concursuri.

2. Articol monden: anunţ flamboaiant despre videoclipul sau concertul sau negrul de sub unghii al unei trupe de ţărani sau rapandule de drept comun de care n-am auzit în viaţa mea şi nici n-aveam intenţia. Sau un concurs pe aceleaşi teme.

3. Articol tâmp: cvasi-personal, irelevant, despre sine sau vreo idee nevrednică, filosofie de mâna a doua, scris de nimeni. Adesea cu concursuri.

4. Articol umanitar/umanist/plain gay. Posibil cu concursuri.

5. Sport. Întodeauna cu concursuri.

6. Articol inept de jurnolog „independent”, politehnist reformat post-ratare sau politician pizdos prin aceea că mai face chestii şi cu mâna lui (e.g. scrie pe blog), nu numai prin intermediari, pe marginea unor crâmpeie irelevante din irelevanta politică naţională sau locală. Concursuri peste priviri, suntem oameni sobri.

7. Victor Ciutacu (Pestis victor ciutacoidensis, dacă e să fim pedanţi şi să folosim denumirea ştiinţifică, ştiinţa fiind microbiologia).

Bottom line: Băi, dacă aş urmări numai Ze List ca hub informaţional, pot spune cu mâna pe cord că, indubitabil, n-aş şti ce se petrece în ţara asta! Darămite în lumea asta. De exemplu, nimic despre cum îi mănâncă în fund pe băieţii din secuime, zilele astea. Zi blog românesc şi trage apa.

What a bunch of Romanian fucktards!

Blogăurul român - a fucktard

 

(5,00 / 1 evaluări)
Loading...

9 comentarii la “Ze List. O reflecţie.

 1. Omniprezentele comment-uri cu exact aceeaşi incompetenţă verbală şi gândiri stricate le regăsesc realmente peste tot unde mă uit şi unde văd .ro în coadă. Se pare că-i o pandemie de care România suferă de câţiva ani buni încoace, şi care se perpetuează din generaţie în generaţie.

  Dumnezeule, de ce a trebuit să faci această limbă magnifică atât de complexă, permiţând unor primate ca acestea s-o defăimeze în asemenea hal?

  Numai când citesc sau aud „Ce-i bă, suferi?”, simt cum creşte anevrismul în mine.

  Suntem un popor condamnat.

 2. E trist, e trist că nici măcar eu, care mă pretind, nu aduc cine ştie ce aport la mediul online românesc. Cel puţin, am scuza că sunt Sicovitol şi că, prin urmare, mă interesează prea puţin, mult mai puţin decât prima parte a demersului, care constă în demascarea gunoiului ca fiind gunoi, chiar dacă gunoiul are impresia că e important.
  Orişicât, web-ul de la noi e depresiv rău. N-am pretenţia la cine ştie ce profunzimi, însă ceva, dom’le, cât de cât, chiar dacă frivol, măcar uşor interesant, cel puţin minim antrenant, ceva. De unde. Internetul românesc e oglinda poporului. Condamnat. Şi da, e populat şi creat, în fapt, de idioţi, până la nivelurile cele mai înalte.

 3. Adevarat! te puteau pune primul in top, n ai mai fii comentat :D. Propun ca in fiecare saptamna un blogger important sa fie plasat pe locul I in top, asa sa nu se supere nimeni:). Sunt curios ce parere au chirila sau cabral de ze list:)

 4. @firstname008: foarte corect! Ce intuiţie extraordinară, ce logică imbatabilă, ambele pe fondul modestiei specifice geniului! E nevoie de mai mulţi oameni ca tine pe net, ar fi un mediu mult mai bun. Nu te opri la un singur blog!! Fă-ţi mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile